Franz Josef Glacier en naar Hokitika
Door: Els
Blijf op de hoogte en volg Els
16 Februari 2019 | Nieuw Zeeland, Hokitika
Na een lunch in het dorp Franz Josef, vertrekken we naar Hokitika, een rit van ongeveer 130 km. Onderweg moeten we klimmen en dalen over Mount Hercules, het is net Droomvlucht in de Efteling wat betreft het oerbos!
Rond half 4 zijn we op de camping, die pal aan zee ligt. We hebben geen zeezicht, maar horen de zee goed. Het weer is geweldig, strakblauwe lucht, dus eerst maar even insmeren. Via het strand lopen we naar het dorp. Er is weinig wind, maar de golven zijn flink! Hokitika staat bekend om de kunst die van wrakhout gemaakt wordt en dat is overal te zien. In het dorp hebben we gegeten bij Stumpers! Het is er erg druk met veel Kiwi’s die het weekend vieren, wat een feest!
Terug op de camping de zonsondergang gezien. Het koelt snel af, dus we zoeken de camper maar weer op.
17 Februari 2019 - 09:29
Hedwig:
Het klinkt alsof jullie je niet vervelen!! Mooie vakantieverhalen. Groetjes van ons allemaal.