Met de ferry van Picton naar Wellington - Reisverslag uit Wellington, Nieuw Zeeland van Els Peters - WaarBenJij.nu Met de ferry van Picton naar Wellington - Reisverslag uit Wellington, Nieuw Zeeland van Els Peters - WaarBenJij.nu

Met de ferry van Picton naar Wellington

Door: Els

Blijf op de hoogte en volg Els

25 Februari 2019 | Nieuw Zeeland, Wellington

Na een nacht met storm, maar zonder regen, staan we op tijd op en rijden we naar de haven. We zijn bijna als eersten aanwezig, maar kunnen zo ongeveer als laatsten de boot op. Om precies 11.15 uur gaan we varen, eerst door de Marlbourough Sounds, echt prachtig. Er staat een flinke wind en het is zonnig. De InterIslander is een gigantische ferry en zit zo te zien helemaal vol. De meeste mensen zitten binnen, maar wij zitten bovenop het dek. Als we de Sounds uit zijn en Cook Strait (= open water) opvaren, wordt het heftig: hoge golven en het schip klapt af en toe op het water. We houden het nog even vol op het dek, maar door de golven wordt het te nat. In de lounge binnen is het druk en de een naar de ander zoekt de wc op (zeeziek). Met ons gaat het goed! Het schip gaat wat rustiger varen, dus we krijgen iets vertraging. Als we Wellington Harbour binnenvaren, wordt de zee weer rustig. Om 15 uur meren we aan en rijden we naar de camping. Deze is wel een eind van de stad, dus we pakken de bus (een rit van een uur!). Eerst lopen we door Cubastreet, met allemaal leuke winkeltjes en kroegjes. We drinken wat bij Southern Cross, gezelig, met een mooie tuin. Daarna lopen we naar de kade, waar allerlei kunstwerken staan. We eten pasta bij een echte Italiaan (Fratelli), smaakt buonissimo! De bus terug gaat vlotter en is gratis omdat de chauffeur geen wisselgeld heeft. Terug op de camping meteen de camper in, want het is nog steeds fris.

• 27 Februari 2019 - 05:30

Hedwig:

Mazzelaars dat jullie niet zeeziek zijn geworden. Weet er namelijk alles van....geniet nog lekker van jullie mooie reis!